اخبار

نشست ارائه طرح تحقیقاتی، کاربردی عضو هیئت علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه لرستان برگزار شد

۱۴۰۳/۱۱/۲۴

نشست ارائه طرح تحقیقاتی، کاربردی دکتر کیانوش ‌بارانی‌بیرانوند، عضو هیئت علمی گروه آموزشی مهندسی معدن دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه لرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، به نقل از اداره ارتباط با صنعت دانشگاه لرستان، روز سه شنبه 16 بهمن سال جاری، این نشست با عنوان «تحقیق، بررسی و امکان‌سنجی استحصال سرب و روي از کانسنگ مس چهل‌کوره به منظور طراحی فاز توسعه» در محل سالن کنفرانس مجتمع مس سرچشمه کرمان، با حضور مهندس علی فاضلی معاون بهره‌برداری مجتمع مس سرچشمه، مهندس محمد محمودی میمند مدیر امور تحقیق و توسعه، مهندس شهسواری مدیر مجتمع مس چهل کوره و همچنیین تعدادی از مدیران و کارشناسان شرکت ملی مس برگزار شد.

معدن مس، سرب و روی چهل کوره زاهدان در 120 کیلومتری شمال غرب زاهدان قرار دارد.

کانسنگ مس چهل کوره یک کانه کمپلکس است که ذرات در ابعاد بسیار دانه ریز به شدت با هم درگیر هستند و جدا کردن آنها بسیار دشوار است.

تحقیقات قبلی توسط شرکت‌های استرالیایی نشان داده است که تولید کنسانتره های مجزا از هر سه فلز امکانپذیر نیست.

کارخانه فرآوري معدن مس چهل‌کوره بعد از نزديک به 8 سال فعاليت هنوز با چالش‌هاي فراواني روبرو است و توليد کنسانتره‌هاي مجزا از مس، سرب و روي مقدور نشده است.

همچنین بیش از 70 درصد سرب و 80 درصد روی وارد باطله کارخانه می‌شود که مشکلات محیط زیستی را در پی دارند.

در این تحقیق سه روش مختلف فلوتاسیون، هیدرومتالورژی و پیرومتالورژی و همچنین ترکیبی از این روش‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

در نهایت یک روش جدید شامل فلوتاسیون، تشویه، لیچینگ، استخراج با حلال و الکترووینینگ برای فرآوری کانسنگ مس چهل کوره پیشنهاد شد.

این روش منجر به تولید سه محصول مس، روی و سرب با عیار بیش از 99 درصد خواهد شد.

مطالعات اولیه فنی و اقتصادی این روش نیز انجام شد و نتایج بیانگر اجرایی و اقتصادی بودن این روش است. اجرای این پروژه علاوه بر تولید ارزش افزوده و جلوگیری از خام فروشی مشکلات محیط زیستی ناشی از باطله‌های سرب و روی را کاهش و همچنین باعث ایجاد اشتغال در منطقه کمتربرخوردار زاهدان می‌شود.

عکس جلسه ارایه1

مجتمع مس سرچشمه


۱۴۰۳/۱۱/۲۴ - ۱۹:۳۰
۸۷۶ بازدید