کرسی راهکار کاهش ناترازی برق در دانشگاه لرستان برگزار شد
کرسی علمی، تخصصی تحت عنوان «ارائه راهکاری برای کاهش ناترازی برق» در حوزه انرژی و در ارتباط با صنعت و جامعه، به چالش تأمین انرژی و حفاظت از محیط زیست و با پرداخته شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، این نشست به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه لرستان برگزار شد.
دکتر زینب ابطحی، در حضور اساتید گروه مهندسی مکانیک و پلیمر، دکتر آسیه حبیبی، دکتر فاطمه کرمی، و جمعی از دانشجویان این گروه، با پرداختن به دو چالش عمده در حوزه انرژی و محیط زیست، به ارائه راهکار علمی پرداختند.
علاوه بر این، توجیه اقتصادی اجرای راهکار پیشنهاد شده دراستان لرستان جهت تامین بخش عمده ای از نیروی برق استان و همچنین حفظ زیست بوم استان با مدیریت چالش زیست محیطی پسماندها پرداخته شد.
در خاتمه ناقدین و دانشجویان به نقد و ارائه دیدگاه های خود در ارتباط با موضوع ارائه شده پرداختند.
در حال حاضر، بیش از ۹۴ درصد برق کشور توسط نیروگاههای حرارتی تولید میشود، در حالی که سهم انرژیهای تجدیدپذیر مانند باد و خورشید در تولید برق در ایران کمتر از یک درصد است.
این در حالی است که سهم انرژی های تجدیدپذیر در تولید برق دنیا به طور متوسط بیشتر از ۳۰ درصد است.
علاوه بر این، در نیروگاههای حرارتی اتلاف انرژی وجود دارد. بسیاری از نیروگاههای قدیمی از راندمان مناسبی برخوردار نیستند و در نیروگاههای جدید نیز فرصتهای بهبود قابلتوجهی وجود دارد. با افزایش راندمان و بدون نیاز به هیچ گونه سوخت اضافی، تولید برق کشور می تواند بیش از ۱۰ درصد افزایش داده شود.
از سوی دیگر تجربه های جهانی نشان می دهد صرفا با افزایش عرضه نمی توان تقاضا را جبران کرد. بنابراین نباید از فرصتهای بهبود در سمت مصرف غافل شد.
ورود به این حوزه مستلزم اجرای راهبردهای متنوعی شامل ارتقای راندمان تجهیزات مصرف کننده انرژی و تحول در فرهنگ مصرف است.
متنوعسازی سبد عرضه برق یکی دیگر از اقدامات کلیدی است که باید برای آن برنامهریزی شود.
افزایش ظرفیت تولید برق نیروگاههای حرارتی و سیکل ترکیبی، تجدیدپذیر، تولید پراکنده و سایر روشهای نوین تولید برق، یکی از اقداماتی است که میتواند بخشی از ناترازی انرژی برق را مدیریت و برطرف کند و البته آسیبهای ناشی از کمبود سوخت را هم در صنعت برق کشور کاهش دهد.
در این کرسی به ضرورت بکارگیری پتانسیل های مغفول در کاهش ناترازی انرژی پرداخته می شود.
پسماندها تهدیدات زیست محیطی هستند که میتوانند با مدیریت علمی به فرصتی در راستای تولید انرژی پاک مبدل شوند.
توجه به این مهم می تواند بعنوان راهکاری مناسب و به صرفه در مواجهه با چالش های زیست محیطی و ناترازی انرژی مطرح شود.