کرسی «پلیمرهای هوشمند خود ترمیمشونده» در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه لرستان برگزار شد
بهمناسبت هفته پژوهش و فناوری، کرسی علمی ترویجی با عنوان "پلیمرهای هوشمند خودترمیم شونده: معرفی، خواص و کاربردها" با ارائه دکتر فاطمه آهنگران عضو هیئت علمی گروه مهندسی پلیمر دانشگاه لرستان، ۱۳ آذرماه سال جاری در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه برگزار شد.
خلاصه مطالب ارائه شده در این کرسی:
پلیمرها به عنوان موادی با ویژگی های منحصر به فرد مانند خواص مکانیکی فوق العاده، وزن سبک، مقاومت شیمیایی، عایق الکتریکی، شفافیت، انعطافپذیری و قابلیت فرآیند پذیری در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
اما این مواد ارزشمند در شرایط مورد استفاده در معرض تنش ها و آسیب های مختلفی قرار می گیرند که از مهمترین آن ها تشکیل میکروترک ها است.
ایجاد و انتشار این میکروترک ها موجب تخریب پلیمرها و کاهش عمر مفید مواد پلیمری می شود. از این رو تشخیص و تعمیر سریع این میکروترک ها برای جلوگیری از خطرات احتمالی ناشی از شکست های جبران ناپذیر، ضرورت مییابد.
مواد پلیمری هوشمند خود ترمیم شونده یکی از پیشرفت های دهه اخیر در زمینه ترمیم خودکار آسیب ها، بدون نیاز به مداخله دستی است که استفاده از این مواد در بسیاری از تحقیقات حوزه علوم و فناوری پلیمر مورد توجه قرار گرفته است.
در این کرسی پلیمرهای هوشمند خود ترمیم شونده با روش جاسازی میکروکپسول های حاوی عوامل ترمیم در ماتریس های پلیمری معرفی شدند. همچنین نحوه ساخت سه نوع از پلیمرهای خودترمیم شونده شامل: کامپوزیت های خودترمیم شونده بر پایه رزین اپوکسی، پوشش های خودترمیم شونده ضدخوردگی و کامپوزیت های خودترمیم شونده آکریلاتی برای کاربرد در دندانپزشکی مورد بررسی قرار گرفت.
در ادامه روش های مشخصه یابی خواص مکانیکی و خودترمیمی پلیمرهای خودترمیم شونده تشریح شد.
ناقدین: خانم دکتر آسیه حبیبی عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک، دکتر فاطمه کرمی عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه لرستان.